OVER ELLY

Kunstwerken die raken en een persoonlijk verhaal vertellen en daarmee herkenning en een glimlach opwekken.

Beeldenbouwer

Al meer dan 25 jaar woon en werk ik in de mooie polder de Rondehoep in het pittoreske dorp Ouderkerk aan de Amstel onder de rook van Amsterdam. Evenals de inspiratie die ik krijg van deze omgeving, de ruimte en rust, hebben lezen, reizen en mijn interesse in mythologie en filosofie, ook invloed op mijn werk. Ik ben een echte ‘beeldenbouwer’. Ik bouw mijn beelden op een onderzoekende manier op. 

Elke vorm en materiaalkeuze biedt weer nieuwe mogelijkheden en door mijn nieuwsgierigheid en materiaalhonger, probeer ik graag dingen uit. Daardoor zie je in mijn werk veel diversiteit in materiaal en afmetingen. Hierbij komen mijn geliefde thema’s als vrouwen en vogels, die een verwijzing hebben naar dromen en vrijheid, veelvuldig in terug.

Mijn werk is veelal figuratief en heeft een humoristische twist. Wanneer mijn werk een glimlach op het gezicht tovert en men er een goed gevoel van krijgt, dan weet ik dat mijn missie is geslaagd en dat is waar ik het voor doe.

Mijn verhaal

Als dochter van een warme bakker uit een groot gezin, was het heel normaal dat je in de bakkerij of winkel mee hielp. Op zaterdag achter de broodsnijmachine of in de drukke maand december, speculaasbrokken maken en inpakken. Maar feest was het voor mij echt, wanneer ik mocht helpen met het maken van de marsepeinen poppetjes en beestjes voor in de schoen.

Als klein meisje was ik al van alles aan het bouwen. Op de lagere school was kleien al een van mijn favoriete bezigheden. Toen wij later verhuisden naar een nieuwbouw wijk, was het dan ook vanzelfsprekend dat ik in de weekenden het heerlijk vond om van zand en stenen van alles te maken.

Echter ging ik qua opleiding toch eerst een geheel andere kant op, namelijk verpleging. Via deze omzwerving belandde ik uiteindelijk in 1996 toch op de (Wackers) kunstacademie, waarmee een droom uitkwam en ik mij volledig aan mijn passie kon wijden.

Missie

Kunstwerken die raken en een persoonlijk verhaal vertellen en daarmee herkenning en een glimlach opwekken, zijn mijn missie. Vol passie creëer ik kunstwerken vanuit mijn hart, geleid door gevoel en nieuwsgierigheid. Tastbare en emotionele beelden, gemaakt van diverse materialen en afmetingen, waarbij mens, dier, harmonie, balans en humor een belangrijke rol spelen.

Laatste posts Instagram

[instagram-feed]

Contact

Rondehoep West 40a
1191 KL Ouderkerk aan de Amstel
+31 6 12 45 67 89
elly@ellydejongbeelden.nl

kvk  34340708
btw NL09 9614 819 B01